CERC UBB 2015-2016        CERC UTCN 2015        

joi, 20 decembrie 2012

Alegeri prezidenţiale 2012

    Da, aţi citit bine. Chiar dacă sună extrem de pompos pentru nişte adolescenţi, totuşi ei au ocazia ca o dată pe an să îşi aleagă un lider, şi anume preşedintele consiliului consultativ al elevilor. În anul şcolar precedent (2011-2012), consiliul menţionat mai sus a fost condus cu mult succes de către Şteau Diana, acum elevă în clasa a XI-a C. Ea a fost pregătită să predea ştacheta unuia dintre participanţii la alegerile de anul acesta, astfel că în luna octombrie, s-au înscris în cursa pentru preşedinţie cinci fete: Bugnariu Roxana – clasa a X-a B, Părăuan Raluca – clasa a X-a C, Moşuţan Carmen – clasa a XI-a A, Marina Cristina – clasa a XI-a B şi Halaszi Eva – clasa a XI-a C.    
    Fiecare şi-a pregătit un discurs electoral cu idei interesante şi inovatoare pentru liceul nostru, pe care a trebuit să îl susţină în fiecare clasă în care se aflau elevi eligibili pentru a vota (clasele VII-XII).  Participantele au căutat diferite mijloace pentru a atrage elevi, fiecare s-a ocupat de propria campanie, a cerut ajutorul  prietenilor pentru a facilita drumul spre „succes”. Parcă pe nesimţite au trecut săptămânile campaniei şi marea zi a alegerilor a sosit. 23.10.2012. O zi cu emoţii extrem de mari. Fiecare candidată a venit la ora 08:00 la şcoală, aranjată, cu un zâmbet mare pe buze pentru a îi întâmpina pe cei care urmau să le decidă soarta. Pâna la ora 09:00 s-au pregătit urnele, cabinele de votare şi toate măsurile de siguranţă necesare unui astfel de eveniment. Apoi fiecare profesor a început să aducă elevii de la clasa la care preda în sală pentru a-şi depune votul. A fost o zi extrem de lungă şi de agitată pentru cele cinci participante, dar într-un final, în jur de ora 13:00, au venit la vot şi ultimii elevi.
   Urma momentul adevărului. Cu multe emoţii şi sub supravegherea atentă a doamnei profesoare Lucreţia Stănculescu, coordonatoarea Consiliului Consultativ al Elevilor, s-au deschis urnele. Un total de 440 de voturi, aparţinând tuturor elevilor din clasele VII-XII prezenţi în ziua respectivă. După o jumătate de oră de sortat şi numărat voturi, s-au aflat si rezultatele finale:
Locul 5: Roxana Bugnariu (37 voturi)
Locul 4: Eva Halaszi (40 voturi)
Locul 3, secretar: Raluca Părăuan (67 voturi)
Locul 2, vicepreşedinte: Carmen Moşuţan (128 voturi)
Locul 1, preşedinte: Cristina Marina (168 voturi)
   
    Noua conducere a Consiliului promite ca în anul acesta să se ridice cel puţin la înălţimea Consiliului trecut, dacă nu şi mai mult. Fetele nu au stat pe gânduri,  au început imediat treaba, s-au adunat impresii şi sugestii din fiecare clasă, iar deja sunt demarate proiectele pentru acest an şcolar, care sperăm să fie extraordinar pentru toţi elevii şcolii.
Cristina Marina, clasa a XI-a B

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu