CERC UBB 2015-2016        CERC UTCN 2015        

vineri, 21 decembrie 2012

10 PENTRU CLUJ


    Gala de Excelenţă "10 pentru Cluj - Juniorii Clujului, Speraţele Cetăţii” a ajuns la a patra ediţie în acest an. Gala este un eveniment cultural-artistic şi educativ de excepţie, dedicat tinerei generaţii. În cadrul ei, sunt recompensaţi, cu premii şi diplome, cei mai merituoşi tineri clujeni (cu vârsta între 3-18 ani), care au obţinut rezultate deosebite în diverse domenii de activitate.
Premiile sunt acordate anual de către Primăria şi Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul mediului de afaceri clujean şi al unor instituţii locale, într-un cadru festiv, organizat în luna decembrie, în incinta Casei de Cultură a Studenţilor. Categoriile la care elevii pot participa sunt următoarele: Ambasador pentru Cluj , Social, Arte, ansambluri , Arte, individual, Sport de echipă, Sport individual, IT, Ştiinţe, Mediu, Inovaţie.

    Anul acesta, la sugestia doamnei diriginte Anca Mora, am ales să mă înscriu şi eu în cursă pe domeniul Sport individual, din cauză că practic karate de performanţă de 10 ani. Alături de doamna profesoară am întocmit dosarul cu toate actele necesare, xeroxuri după diplomele obţinute în anul şcolar 2011-2012 şi scrisorile de recomandare de la domnul antrenor şi de la doamna dirigintă. La început nu mi-am pus speranţe prea mari, ştiind că e extrem de mare concurenţa, şi probabil sunt alţi participanţi cu rezultate mai bune decât ale mele.

    Asta până într-o zi când a venit doamna dirigintă în clasă fiindcă primise un mail în care se cerea prezenţa mea obligatorie în data de 12 decembrie la Casa de Cultură a Studenţilor, unde urmau să se decerneze premiile. Am crezut că e doar o formalitate, şi că fiecărui participant i se impune să fie prezent, indiferent dacă e câştigător sau nu. În ziua respectivă, mi-a mai zis şi doamna director Laura Ungurean şi doamna director adjunct Diana Şaitiş că trebuie să merg la eveniment. Spre fericirea mea, am primit ulterior un telefon, de la unul dintre organizatori în care mă anunţa că mă număr printer câştigători. M-am bucurat extrem de mult, iar primul lucru pe care l-am făcut a fost să o sun pe doamna dirigintă să îi mulţumesc pentru îndrumarea acordată.

    În 12 decembrie, la ora 15:00 am pornit spre Casa de Cultură  a Studenţilor alături de cei mai acerbi susţinători ai mei, adică părinţii şi surioara mea, dar spre bucuria mea, în sală am mai întâlnit chipurile celor mai buni prieteni ai mei, ai doamnei diriginte, şi al antrenorilor mei (Alin şi Filomela Mărginean), fără de care nu aş fi putut fi acolo. Premiul primit a fost unul substanţial, care a răsplătit din efortul şi sacrificiile făcute pentru a avea rezultatele respective.

    După ce am câştigat premiul, am primit felicitări din toate părţile, de la rude, prieteni, profesori, iar unii dintre ei nici nu aveau idee înainte de acest eveniment că eu practic un sport. Faptul că lumea cunoaşte efortul la care te supui ca să te antrenezi, şi îţi recunoaşte meritele, îţi conferă un sentiment foarte frumos, un sentiment de apreciere, pe care fiecare adolescent ar trebui să-l simtă, pentru a persevera şi a-şi atinge ţelurile şi visele.

Cristina Marina, clasa a XI-a B

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu